Naše garaže so zgrajene z moderno montažno tehnologijo in so izdelane iz visoko kakovostnih in obstojnih materialov. Na prvi pogled se montažna garaža ne razlikuje od zidane, vendar pa je pod ometom skrita jeklena profilna stena. Prednost montažne garaže je hitra postavitev, stabilnost robustne konstrukcije, ki jo potrjujejo statični izračuni in tudi debelina stene (»le« 50 mm), ki ponuja več notranjega prostora. Izvedba garaža je brez tal in se montira na pripravljeno podlago, ki jo po naših navodilih in usmeritvah izvede naročnik ali gradbeno podjetje.

Več kot četrt stoletja – 25 let izkušenj, razvoja in nenehnih izboljšav vam zagotavljajo kvaliteto montažnih garaž.

Konstrukcija naše garaže tvorijo profilirane jeklene plošče. Njihova površina je vroče pocinkana, kar daje vsem površinskim in veznim elementom in vijakov zanesljivo in dolgotrajno zaščito. Predvsem pocinkano jeklo zagotavlja dolgo življenjsko dobo celotne konstrukcije.

GARAŽA Z RAVNO STREHO

A: Kot nosilno konstrukcijo uporabljamo hladno ukrivljene dele iz pocinkane kovine debeline 2 mm.

B: ATIKA (barvana pločevina 0,7mm) – atika služi kot zgornji dekorativni in pokrivni element garaže z moderno površinsko plastjo PVC je poleg estetike pomemben tudi s tehničnega vidika:

  • Pokriva prostor med steno in strešno kritino.
  • Je del prezračevalnega sistema v garaži
  • Preprečuje prodiranje vode, listov in malih živali v garažo

Druga možnost izvedbe atike je, da je z zaključnim dekorativnim ometom. Izbirate lahko med celotno barvno paleto. Antracitna barva je na voljo brezplačno. Vse ostale barve lahko naročite z doplačilom.

C: Strešna kritina – del vsake garaže z ravno streho je trapezna pločevina. Standardno je pocinkana in pobarvana v enakih barvah kot atika.

Z doplačilom lahko naročite strešno kritino s filcem.

GARAŽA S POŠEVNO - DVOKAPNO STREHO

Strešna konstrukcija
A:
Posebej ojačani pocinkani jekleni nosilci:

Garaža z dvokapno streho je dvakrat pokrita. Prvi sloj kritine je pocinkana trapezna plošča, drugi pa  barvana pločevina. Prednost dvojne strehe je, da bistveno zmanjša ogrevanje objekta v poletnih mesecih in zmanjša hlajenje notranjosti v zimskem času. Standardno ima garaža z  dvokapno streho naklon med 16 in 27 stopinj in smer nagiba: bočno. Na vašo željo vam lahko prilagodimo nagib ter smer kota in smeri in vam priptavimo ponudbo za nestandardno garažo.

B: Notranja spodnja kritina – pocinkani trapezni profil, položen vodoravno. Nato še dodatno položena zaključna strešna kritina.
C: Zunanja kritina – Pločevina v različnih RAL barvah položena na predhodno spodnjo trapezno pločevino.

STENSKI ELEMENTI GARAŽ

KLASIČNI STENSKI ELEMENTI

JEKLENA PLOČEVINA Z ZUNANJIM DEKORATIVNIM OMETOM

Kovinske garaže, ki so na voljo so sestavljene iz samonosilne pocinkane pločevine z debelino: 1,5 mm (okvir) plus 0,7 mm (polnilo). Ta vrsta konstrukcije zagotavlja visoko stabilnost in nosilnost objekta. Za proizvodnjo uporabljamo le certificirane materiale priznanih proizvajalcev. Notranje stene garaže so  zaključno obdelane z drobnozrnatim akrilnim ometom v beli barvi. Zunanja fasada je izdelana iz  ometa KABE z velikostjo zrn 2 mm v barvi, izbrani iz standardne palete.

Pomembna prednost naših garaž je, da so vsi elementi garaž izdelani v proizvodnji od upogibanja, rezanja in varjenja v končne stenske elemente. Izdelujejo se tudi strešne nosilne konstrukcije, konstrukcijski trikotniki in nosilci. In na koncu končno izdelane stene v enaki proizvodnji zaključijo proces z nanosom zunanjega ometa. To je razvita inovativna tehnologija. Najprej se stene razmastijo s tlačnim pranjem. Nato se posušijo, gredo skozi proces nanosa ometa in na koncu gredo spet skozi proces sušenja.

Tako pripravljeni stenski elementi se spakirajo, označijo in odpošljejo do končnega kupca.

Zaključna faza je sestavljanje stenskih in strešnih elementov na predhodno pripravljeno podlago s strani kupca.

GARAŽE Z IZOLACIJO

IZDELAVA GARAŽNIH STEN IZ SENDIVČ PANELOV

V tem primeru se uporabljajo samonosilna stena iz sendvič plošč s poliuretanskim jedrom debeline 4 cm. Struktura ima enake toplotne lastnosti kot plošče z jedrom iz stiroporja debeline 6 cm. Poliuretan ima enako izolacijsko učinkovitost z manjšo količino materiala.
Poliuretan izolacija 4cm = Klasični stiropor 6cm

  • Kovinska garaža z izolacijo, zagotavlja udobje uporabe skozi celo leto.
  • Pozimi preprečuje, da bi se notranjost ohladila,  poleti pa preprečuje prekomerno segrevanje.
  • Pri izoliranih garažah priporočamo uporabo strešne kritine, debeline min. 4 cm ali vsaj trapezno pločevino s kondenzacijskim filcom.

Pri izoliranih garažah priporočamo uporabo strešne kritine, debeline min. 4 cm ali vsaj trapezno pločevino s kondenzacijskim filcom.

GARAŽNA VRATA

V naši ponudbi najdete dve vrsti garažnih vrat: klasična fiksna garažna vrata – dvižna vrata, ki se odpirajo navzgor pod strop garaže ter sekcijska vrata z vzdolžnimi lamelami, katere drsijo ena za drugo pod strop garaže. Prednost obeh opcij vrat je v tem, da v garaži zasedejo majhno površino, saj so potisnjeni navzgor pod stropom.
Za naše stranke nudimo gradnjo garaže na ključ tudi z garažnimi vrati.

ZAKLJUČNI - DEKORATIVNI OMET

ZUNANJA FASADA

Zunanja fasada je izdelana iz  ometa KABE z velikostjo zrn 2 mm v barvi, izbrani iz standardne palete.

Naše garaže so dobavljive 8 barvnih različicah ometa, kateri so že standardno vključeni v ceno garaže. Ponujamo vam najbolj priljubljene odtenke, ki se najbolj uporabljajo za družinske hiše in garaže. Če se ne morete odločiti za katero od standardnih barv, ki jih ponujamo, imamo posebne barve, med katerimi lahko izbirate z barvno paleto več kot 300 odtenkov. Vse ostale barve so na voljo za doplačilo. Zunaj je garaža skoraj brez razlike od klasične opečene in ometane garaže.

Atika-obroba strehe je na voljo v 4 standardnih barvah: bela, rjava, antracit, opečno rdeča. Atika ima posebno plastificirano strukturno prevleko.

Upoštevajte, da se lahko prikaz barv na računalniku razlikuje od dejanskega.

 

TEMELJI

TOČKOVNI TEMELJI
Izvedba s točkovnimi temelji. Najmanjša velikost točkovnega temelja je 30×30 cm. Število in pozicija temeljev  je odvisna od velikosti garaže. Pri naročilu garaže vam posredujemo vse informacije glede izvedbe temeljev. Globina temeljenja mora biti do globine cone zmrzovanje oziroma najmanj 80cm.

BETONSKA PLOŠČA
Če imate možnost, je najboljša rešitev betonska plošča. Za betonsko ploščo je treba najprej odstraniti zgornjo plast tal, nato sledi nasutje (debeline vsaj 30cm) in potem je potrebno tla komprimirati. Betonska plošča mora biti debela vsaj 15-20 cm z vmesno armaturno mrežo.

PASOVNI TEMELJI
Širina pasovnega temelja mora biti vsaj 30cm. Globina temeljenja mora biti do globine cone zmrzovanje oziroma najmanj 80cm.

Naše montažne garaže se sestavijo na gradbišču, katere pritrdimo na temelje s sidranje.  Zato garaže niso vodoodporne. Tesnjenje se mora izvesti po montaži. Priporočamo tesnjenje garaže s silikonom in / ali zaključnim estrihom.

Če je osnova ravna in ravna, garaža ne potrebuje tesnjenja. V  primeru, da želite kljub temu zatesniti garažo priporočamo tesnjenje med steno in tlemi s tesnilno maso-kitom. Pomembno: Tesnjenje izvedite z notranje strani. Priporočamo, da v liniji vrat naredite rahel naklon navzven po celotni liniji poteka vrat ali celo postaviti drenažo pred vrati, da preprečite, da bi voda ob močnem dežju tekla pod vrati v garažo. Temelj ne sme imeti nagiba in mora biti čim bolj raven. V primeru neravnih ali nagnjenih temeljev se oteži montaža garaže in čas montaže se podaljša zaradi ravnanja podlage. Prav tako je pomembno, da je temelj pravokoten.